Projekti

 

Veselimo se  i ulazimo u novi prostor mašte!

Nositelj Projekta mist logo

PartneriUdruga Pozor     logo

Projektom “Online kazalište za djecu i mlade”,

 

 

Kazališna udruga MIST će sa partnerima Pozor! – Projekti i obrazovanje za održivi razvoj i Udrugom učeničkih domova RH provedbom online aktivnosti dramske i kazališne umjetnosti, razviti socijalne, kreativne i digitalne vještine djece i mladih do 25 godina i doprinijeti njihovom socijalnom uključivanju, kao i poboljšati pristup online sadržajima dramske i kazališne umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu.

U projektne aktivnosti će biti uključeno 64 učenika korisnika učeničkih domova u Rijeci, Puli, Virovitici, Osijeku i Zagrebu, koji će sudjelovati u online aktivnostima dramske i kazališne umjetnosti te pod vodstvom stručnjaka izraditi 8 online kazališnih predstava.

 

Cilj projekta je online aktivnostima kazališne i dramske umjetnosti razviti socijalne, kreativne i digitalne vještine učenika srednjih škola i doprinijeti njihovom socijalnom uključivanju.

https://online-kazaliste.eu

Najavljujemo Uvodnu konferenciju Projekta

Naziv projekta  Online kazalište za djecu i mlade
Šifra projekta UP.02.1.1.14.0136
Ime korisnika Kazališna udruga MIST
Ukupan iznos projekta 484.639,82 HRK
Iznos bespovratne potpore 484.639,83 HRK  (100%)
Iznos potpore EU 411.943,84 (85%)
Državni proračun Republike Hrvatske 72.695,97 HRK (15%)
Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Europski socijalni fond
Razdoblje provedbe projekta 27.05.2022. – 27.05.2023.

 

Plakat.pdf

6.10.2022.

Održana uvodna konferencija projekta „Online kazalište za djecu i mlade“

Dana 5.listopada 2022.godine u prostorima Učeničkog doma Marije Jambrišak održana je uvodna konferencija projekta UP.02.1.1.14.0136 Online kazalište za djecu i mlade čiji je cilj aktivnostima kazališne i dramske umjetnosti razviti socijalne, kreativne i digitalne vještine učenika srednjih škola i doprinijeti njihovom socijalnom uključivanju, kao i poboljšati pristup online sadržajima kazališne i dramske umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu..

Online kazalište za djecu i mlade rezultat je zajedničke prijave i razrade triju udruga, Kazališne udruge MIST, koja je nositelj projekta te partnera Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske i udruge POZOR! – Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, na temelju Poziva „Umjetnost i kultura online“ u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Provedba projekta započela je 27.05.2022.g., a provodit će se 12 mjeseci. Projekt „Online kazalište za djecu i mlade“ vrijedan je 484.639,82 kn te je u stopostotnom iznosu sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda..

Na uvodnoj konferenciji, projektne ciljeve, aktivnosti i očekivane rezultate predstavila je predsjednica Kazališne udruge MIST Anita Matković, a okupljenima su se pozdravnim riječima obratili i predstavnici partnerskih udruga, Karolina Horvatinčić predsjednica udruge Pozor te Ljubica Banović, predstavnica partnerske Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske, koje su naglasile važnost projekta za osnaživanje učenika koji sudjeluju u aktivnostima projekta.

Osim predstavnika projektnih partnera, okupljenima su se obratili i sudionici projektnih aktivnosti. Filmska redateljica i  pedagoginja Lana Kosovac i dramaturginja i dramska pedagoginja Iva Srnec Hamer, koje su zadužene za provedbu dramsko kazališnih radionica sa mladima, govorile su o stručnom dijelu projektnih aktivnosti i naglasile važnost sadržaja usmjerenog mladima na njima interesantan i prihvatljiv način.

Jedan od nazočnih učenika – polaznik dramsko kazališnih radionica, izrazio je zadovoljstvo  sudjelovanjem u projektu te naglasio kako s  nestrpljenjem iščekuje završno snimanje predstava.

Konferenciji je nazočio i glavni urednik Školskih novina Marijan Šimeg, učenici-korisnici učeničkih domova i odgajatelji učeničkih domova.