Održana uvodna konferencija projekta „Online kazalište za djecu i mlade“

Dana 5.listopada 2022.godine u prostorima Učeničkog doma Marije Jambrišak održana je uvodna konferencija projekta UP.02.1.1.14.0136 Online kazalište za djecu i mlade čiji je cilj aktivnostima kazališne i dramske umjetnosti razviti socijalne, kreativne i digitalne vještine učenika srednjih škola i doprinijeti njihovom socijalnom uključivanju, kao i poboljšati pristup online sadržajima kazališne i dramske umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu.
Online kazalište za djecu i mlade rezultat je zajedničke prijave i razrade triju udruga, Kazališne udruge MIST, koja je nositelj projekta te partnera Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske i udruge POZOR! – Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, na temelju Poziva „Umjetnost i kultura online“ u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Provedba projekta započela je 27.05.2022.g., a provodit će se 12 mjeseci. Projekt „Online kazalište za djecu i mlade“ vrijedan je 484.639,82 kn te je u stopostotnom iznosu sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.
Na uvodnoj konferenciji, projektne ciljeve, aktivnosti i očekivane rezultate predstavila je predsjednica Kazališne udruge MIST Anita Matković, a okupljenima su se pozdravnim riječima obratili i predstavnici partnerskih udruga, Karolina Horvatinčić predsjednica udruge Pozor te Ljubica Banović, predstavnica partnerske Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske, koje su naglasile važnost projekta za osnaživanje učenika koji sudjeluju u aktivnostima projekta.

Osim predstavnika projektnih partnera, okupljenima su se obratili i sudionici projektnih aktivnosti. Filmska redateljica i pedagoginja Lana Kosovac i dramaturginja i dramska pedagoginja Iva Srnec Hamer, koje su zadužene za provedbu dramsko kazališnih radionica sa mladima, govorile su o stručnom dijelu projektnih aktivnosti i naglasile važnost sadržaja usmjerenog mladima na njima interesantan i prihvatljiv način.
Jedan od nazočnih učenika – polaznik dramsko kazališnih radionica, izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu te naglasio kako s nestrpljenjem iščekuje završno snimanje predstava.
Konferenciji je nazočio i glavni urednik Školskih novina Marijan Šimeg, učenici-korisnici učeničkih domova i odgajatelji u učeničkim domovima.

Za sve ostale novosti pratite nas na društvenim mrežama i na internetskoj stranici projekta.